Örümcek ağından geçilmiyorsa böyle temizleyin! Tek zımpara hamlesiyle pırıl pırıl oluyor

Tavan temizlemek pek çok insan tarafından uğraştırıcı bir süreç olarak kabul ediliyor. Fakat biriken toz, kir yahut örümcek ağları epey makûs bir manzaraya neden oluyor. Hijyenik açıdan son derece sıhhatsiz olan bu durumu önlemek için uygulayabileceğiniz pratik prosedürler var.

Tavan temizleme sürecine başlamadan evvel örümcek ağı ve tozları farklı bir biçimde alın. Bu sayede silme süreci sekteye uğramaz. Örümcek ağlarını süpürge yahut uzun bir sopa yardımıyla alınabilir. Dilerseniz merdiven de kullanabilirsiniz.

Tavan üzerinde şişlik yahut su lekesi varsa zımpara yapmadan paklık sürecine başlamayın. Ayrıyeten rutubet yahut küf oluştuysa paklığı daha derinlemesine yapmalısınız. Tavanda lekeler varsa, bu lekeleri çıkarmak için bir paklık solüsyonu hazırlayın.

Bir kovaya ılık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyerek, yumuşak bir sabunlu su elde edebilirsiniz. Lekeler çıkana kadar ovalamaya devam edin, fakat tavanın boyasını yahut dokusuna ziyan vermemeye dikkat edin.

Mutfak tavanında yağlı lekeler oluşabilir. Bu tıp lekeler için sirke ve su karışımı tesirli bir tahlil olabilir. Eşit ölçüde beyaz sirke ve suyu karıştırarak bir sprey şişesine doldurun. Yağlı lekelerin üzerine bu karışımı püskürtüp birkaç dakika bekleyin.

Tavan tipine nazaran paklık metotlarını de dikkate almak gerekiyor. Asma tavanlar çoklukla daha narin gereçlerden yapılır ve hassas bir paklık gerektirebilir. Ahşap tavanlar ise ahşap temizleyicilerle temizlenmeli ve nemli bir bezle silinmelidir.

Tavan paklığını sistemli olarak yapmak, kir ve leke birikimini önler. En az altı ayda bir tavanınızı tozdan arındırmak için temizleyin. Sistemli bakım, tavanınızın ömrünü uzatır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir